تبلیغات
نهالستان پارس،نهالفروشی

نهالستان گردو خوشه ای#گردو زودبازده - تنك كردن شیمیایی سیب

ارقام نهال گردو#گردو پیکان#نهال گردو اسرائیلی#گردو تویسرکان#

ارقام نهال گردو#گردو پیکان#نهال گردو اسرائیلی#گردو تویسرکان#

نهالستان گردو خوشه ای#گردو زودبازده - تنك كردن شیمیایی سیب ارقام نهال گردو#گردو پیکان#نهال گردو اسرائیلی#گردو تویسرکان#

تنك كردن شیمیایی عملی ضروری و ثابت می باشد كه همه ساله در فصل بهار توسط میوه كاران انجام می گردد.در سالهای اخیر، بازار سیب باعث شده است كه تنك كردن شیمیایی تبدیل به مهمترین عمل پرورشی شود كه میوه كاران انجام می دهند. هدف این مقاله بیان نظریه های تنك كردن و مطرح كردن شرایطی كه ممكن است بر برنامه تنك كردن شیمیایی شما اثر بگذارد ، می باشد.

 

تنك كردن میوه جهت افزایش اندازه میوه و ازدیاد دفعات شكوفه كردن انجام می شود. هرچقدر تعداد میوه هایی كه سر درخت رشد می كنند كمتر باشد حجم آنها بزرگتر خواهد بود. در كل، كاهش تعداد میوه ها به 4 الی 6 میوه در هر شاخه (per cm of limb circumference)  برای تناسب حجم میوه ها لازم است. اگر تراكم میوه به 8 الی 10 میوه در cm در ظرف 4 هفته از شكوفه دهی كاهش یابد، ‌می توان شكوفه دهی مجدد قابل قبولی را انتظار داشت . بنابراین ، تعدد بیشتر تنك كردن برای دستیابی به سایز مناسب میوه   بغیر از ایجاد شكوفه دهی مجدد مكفی لازم می باشد.

 

میوه كاران باید در نظر داشته باشند كه تمامی درخت های بارده و رشد كرده را تنك بكنند  . درختانی كه فصل گذشته بار كمی داده اند در بهار جدید شكوفه دهی سنگینی خواهند داشت و به تنك كردن وسیعی نیازمندند. بعلاوه ، درختانی  كه شكوفه كمی داشته اند نسبت به درختان پر شكوفه درصد گل بیشتری خواهند داشت ، بنابراین ممكن است به مقداری تنك كردن نیاز داشته باشند.

 

مواد شیمیایی موجود برای تنك كردن

 

كارباریل (Carbaryl).كارباریل یا سوین ((sevin اسب باركش شركت های تنك كن هستند. این ماده ملایم ترین و ایمن ترین تنك كننده موجود می باشد. این ماده عموما به مقدار at 0.5 to 2 lbs 50WP or 0.25 to 1 qt XLR per 100 gal برای كاربرد رقیق گردانی مورد استفاده قرار می گیرد . بدلیل سایز ریز فرمولاسیون 50WP ، فرمولاسیون XLR در sevin نسبت به 50WP ترجیح داده می شود . ذرات  50WP Sevin هم اندازه ذرات گرده می باشند ، در نتیجه این احتمال افزایش می یابد كه توسط زنبور های عسل به كندو ها برده شوند. Sevin XLR ذرات بسیار ریزتری دارند ، كه خطر زنبور عسل را كاهش داده اند اما از بین نبرده اند .

 

Sevin XLR   حاوی surfactant می باشد، در نتیجه بسیار راحتتر از دیگر فرمولاسیونهای Sevin جذب خواهد شد. این ماده همچنین می تواند نفوذ دیگر مواد شیمیایی كه با هم بكار برده شوند را نیز بهبود بخشد، مانند NAA .

 

NAA . نفتالین استیك اسید قویترین تنك كننده موجود می باشد. این ماده با نرخ بین 2.5 and 20 ppm مورد استفاده قرار می گیرد. بدین دلیل كه NAA تركیب فعالتری نسبت به Sevin می باشد ،‌شانس بیشتری برای تنك كنندگی وجود دارد، خصوصا در دماهای بالا (85o یا بالاتر). در استفاده از این ماده ملاحظاتی نیز وجود دارد. اگر این ماده را با تاخیر یا غلظت زیاد بكار ببریم یا دمای محیط بسیار زیاد باشد ممكن است اندازه میوه كوچك شده یا رشد pygmy افزایش یابد.

 

NAD. نفتالین استیك نسبت به NAA غیر فعال تر است. این ماده غالبا زمانی استفاده می شود كه مشكل پژمرده شدن برگها وجود دارد. NAD  عموما  با نرخ 25 to 50 ppm استفاده می شود. NAD هیچگاه برای دلیشز بكار نمی رود،‌تا زمانیكه میوه بی هسته كوچك (pygmies) محصول می دهند. این ماده اغلب در petal-fall spray استفاده می شود.

 

Accel® . Accel® جدیدترین تنك كننده شیمیایی است كه فرمولاسیون اصلاح شده Promalin® می باشد. Accel® تركیبی از benzyladenine ( با غلظت مشابه در Promalin® ) و gibberellin A4+7 (10% از غلظت موجود در Promalin®) . كاربرد Accel® به دو افشانه محدود می شود ، كه هر كدام بیشتر از 30 گرم ذره فعال در هر مزرعه (acre) نمی باشد. بدلیل اینكه طبقه بندی بر حسب نرخ در واحد مزرعه (per-acre) می باشد، حداكثر غلظتی كه می توان بكار برد بستگی به اندازه درخت و گالنهای مورد نیاز رقیق كردن  برای تامین تمام درختها دارد. جدول 2 نسبت های بین  گالنهای مورد نیاز رقیق كردن  ، مقدار گرم ذرات فعال در واحد مزرعه و غلظت را مشخص می كند . بطور كلی ، برای حصول تنك كردن مؤثر رقم های آسان تنك شونده (easy-to-thin cultivars) ،‌ از قبیل Empire, Idared, Rome و احتمالا McIntosh ، 50 to 75 ppm مورد نیاز می باشد. رقم های سخت تنك شونده بین 75 تا 100 ppm  نیاز دارند.نرخ  100 ppm در Accel® مذكور ممكن است احتمال تنك كنندگی ناكافی را در بر داشته باشد، زیرا gibberellin های موجود در فرمولاسیون می توانند اثر تنك كنندگی benzyladenine را خنثی كنند. از تركیب شدن Accel®  و  NAA  جلوگیری نمایید، از اینرو كه ممكن است pygmies نتیجه دهند ، خصوصا بر Delicious  و Fuji . زمانیكه اعمال Accel® با تقسیم سلولی فعال همزمان شود ، بیشترین میزان تنك كنندگی و افزایش سایز را در بر خواهد داشت. بنابراین ، ما پیشنهاد می كنیم كه Accel® را برای اولین بار زمانی مورد استفاده قرار دهید كه گزارش هواشناسی پیش بینی كرده است دمای هوا در 3 روزآینده بین 70’s تا 80’s می باشد البته پس از اینكه اندازه میوه به 5 mm رسیده باشد. زمانیكه اندازه میوه به 15 mmرسیده است از Accel® استفاده نكنید.

 

Promalin®. Promalin® به منظور بهبود شكل میوه Delicious استفاده می شود. زمانیكه بدین منظور مورد استفاده قرار گیرد می تواند تنك كننده مفیدی باشد. Promalin®  تنها برای درختان بالغ استفاده می شود. اگر1 pt. per acre بدون surfactant استفاده شود ، تنك كنندگی اندكی حاصل خواهد شد. هرچند ،اگر 2 pts. per acre ( حداكثر میزان مجاز) به همراه surfactant بكار رود ، بدون شك تنك كنندگی انجام خواهد شد. اگر   Promalin® بر spur-type Delicious در هنگام شكوفه دهی بكار رود ، استفاده از  NAA درمدت زمان معمول تنك كردن ممكن است منتج به اندازه كوچك میوه و شكل pygmy شود. 

 

 زمان بندی

 

سیب می تواند تا 3 الی 4 هفته پس از شروع شكوفه دهی بطور رضایتبخشی تنك شود. مدت زمان دقیق دوره تنك كردن توسط شرایط اب و هوا تعیین می شود. اگر 3 هفته قبل از شروع دوره دمای محیط گرم شود، نتیجه تنك كردن نا امید كننده خواهد بود. هر چند اگر دمای محیط  قبل از شروع دوره خنك شود ،‌ ممكن است عمل تنك كردن be accentuated  و دوره زمانی تنك كردن افزایش یابد. در طول چند سال اخیر زمان ترجیحی ،‌ با فرض شرایط مناسب آب و هوا، زمانی بود كه قطر میوه به 8 الی 10 میلیمتر رسیده باشد. همانگونه كه در بالا ذكر شد ، بازار باعث شد تا عمل تنك كردن به مهمترین عمل عرفی و فرهنگی برای باغداران تبدیل شود. تنك كردن باید نتیجه دهد ! تنك كردن ناكافی منجر به تلفات گسترده ای در ارزش محصول خواهد شد ، much more than will be experienced by light to moderate over thinning. شما باید از هر فرصتی برای تنك كردن شیمیایی میوه استفاده كنید.

 

بواسطه این نیاز ، پیشنهاد ما این است كه عمل تنك كردن را در زمان ریختن گلبرگ ها یا بلا فاصله پس از آن انجام دهید. در این زمان، پیشنهاد می كنیم كه از Sevin به تنهایی استفاده كنید ، یا زمانی كه به تنك كردن شدیدتری نیازمندید ، از تركیب Sevin  و NAA (5-10 ppm)  استفاده كنید. Accel® نباید در زمان ریزش گلبرگها بكار برده شود ،‌ زیرا در این محدوده زمانی تاثیر كمتری خواهد داشت .                                                              ارزیابی واكنش و میوه اولیه زمانی انجام می شود كه قطر میوه به 7 الی 12 میلیمتر رسیده باشد( حدود 7 الی 10 روز پس از ریزش گلبرگها ) ، و در صورت لزوم این كار را با Sevin به تنهایی یا Sevin به همراه NAA  یا  Accel® تكرار كنید. زمانیكه قطر میوه به 15 میلیمتر رسید (‌ پس از 7 الی 10 روز دیگر )‌ ، واكنش را یكبار دیگر ارزیابی كرده و تعیین كنید كه آیا دوره های پرفشاررخ داده است یا نه ، و در صورت لزوم عمل ر ا با Sevin تكرار كنید.                          این شیوه نتایج شما را احتمالا به دو صورت بهبود می بخشد. كاربرد های متعدد باید واكنش بیشتر نسبت به تنك كردن را در بر داشته باشد، و همچنین كاربردهای متعدد ، كاربرد ها را در بازه های آب و هوایی ممكن برای واكنش بهینه گسترش می دهد.

 

شرایط اب و هوایی

 

تاثیر تنك كننده های شیمیایی به طرق مختلف متاثر از اب و هوا می باشد.                                                   

 

نفوذ (Penetration). تمامی تنك كننده های شیمیایی، برای موثر بودن، باید از طریق پوست نفوذ كنند، كه تمامی قسمت های هوایی شامل: برگها، گلها، و هر میوه جوانی را پوشش می دهد. موم های موجود در سطح پوست مانع اصلی برای نفوذ می باشند. وقتیكه هوا سرد و ابری است، موم اندكی سطح برگ را پوشانده است و بنابراین نفوذ بیشتر مواد شیمیایی را در بر دارد. بطور معكوس زمانیكه هوا خشك و آفتابی است، موم به شدت ترشح و ذخیره می شود، در نتیجه از نفوذ مواد شیمیایی تنك كننده جلوگیری می كند. بنابراین، تنك كننده های شیمیایی ، عموما، پس از دوره های گرم و خشك كم تاثیر تر و پس از دوره های سرد و مرطوب موثرتر خواهند بود.

 

 فشار (Stress ). صرفنظر از شیوه عملكرد هر ماده شیمیایی تنك كننده، تمامی آنها برای جواب ایده آل عمل تنك كردن نیاز به گونه هایی از فشار دارند كه توسط آب و هوا تحمیل شده باشد. رقابت در میان گلها ، میوه ، برگها ‌و نقاط رشد كننده برای حصول آب ، مواد مغذی، metabolites ، فتوسنتز، و تنظیم كننده های رشد شكل می گیرد. مواد شیمیایی تنك كننده با افزایش این فشار بر میوه ،‌ باعث abscise شدن میوه های ضعیف و آنهایی كه دانه های كمتری دارند می شود. عقیده ما بر این است كه در سالهایی كه مواد شیمیای تنك كننده عملكرد ضعیفی داشته اند، فشار تحمیلی آب و هوا قبل از استعمال تنك كننده روی داده است، یا فشار تا پس از زمانیكه abscision میوه تغییر یافته و اصلاح شده باشد، رخ نداده است. اگر پس ازعمل تنك كردن 3 روز هوا افتابی با درجه حرارت حدود 70’s  باشد، ممكن است نتایج رضایتبخشی حاصل شود. اگرچه نتایج ایده آل نیازمند 3 روز هوای آفتابی با درجه حرارت 80’s می باشد، آب و هوای ابری و بارانی پس از تنك كردن شیمیایی باعث تنك كردن افزایش یافته در منطقه آتلانتیك می شود؛ هرچند، این واكنش در منطقه شمال شرق تایید نشده است. 

  آب و هوای گرده افشانی (Pollination weather ). اگر شرایط آب و هوایی طی جریان گرده افشانی مناسب باشد و فعالیت زنبورهای عسل قابل ملاحظه باشد‌،‌ مقدار بسیار زیادی میوه اولیه با دانه زیاد محتمل است. تنك كردن ضرورت دارد و تا حدودی مشكل است. اگر  شرایط آب و هوایی كمتر از حد ایده آل برای فعالیت زنبورهای عسل باشد و میوه در حال رشد مقدار كمی دانه داشته باشد ، احتمالا بار میوه كم خواهد شد و تنك كردن اسانتر خواهد بود.

 عوامل مؤثر دیگر بر تنك كردن

آسیب یخبندان (Frost damage). یخیندانی كه احتمال دارد تعداری از گلهای پای درخت را خشك كند همچنین ممكن است به برگهای سیخك داردر سراسر درخت آسیب بزند. جذب مواد شیمیایی تنك كننده در این برگها و میوه های آسیب دیده نسبت به برگها و میوه های سالم بیشتر می باشد، درنتیجه جواب دهی تنك كردن بیشتر خواهد بود.  بعلاوه ، فتوسنتزهای معیوب و فشارهای ایجادشده توسط منابع كاهش یافته كربوهیدرات عملیات تنك كردن را accentuate می كنند.                                                                                                                     

 

 خسارت زمستان (Winter injury). خسارت زمستان هم بر بالاتنه درخت و هم بر ریشه ها می تواند فعالیت تنك كردن را accentuate كند.                                                                                        

 

 آسیب موش صحرایی (Vole damage). درختانی كه توسط موشهای صحرایی آسیب دیده اند ضعیف خواهند شد و براحتی نازك (thin) می شوند. آسیب به ریشه ها توسط موش صحرایی همیشه آشكار نیست و تاثیرات ممكن است تا زمان تنك كردن شیمیایی دیده نشود .                                                                              

  محصول سنگین سال گذشته (Heavy crop the previous year). درختانی كه محصول سنگینی می دهند مواد غذایی ذخیره كمتری نسبت به درختان با بار كم نگهداری می كنند. چنین درختان ضعیفتری نسبت به افشانه های تنك كننده در سال جاری واكنش بیشتری نشان خواهند داد.                                                          

 درختان كم توان (Low-vigor trees). درختانی كه نیتروژن ناكافی دارند یا نقص دیگری در یكی از المانهای اساسی براحتی تنك (thin) می شوند.                                                                                     

 درختان جوان (Young trees). مراقبت از درختان جوان تنك شده شیمیایی باید به دقت انجام گیرد. این درختان بسادگی تنك می شوند ،‌ منتها، میزان كاهش یافته ی تنك كننده های شیمیایی تمام آن چیزی است كه مورد نیاز است. 

  درختان متراكم و ضخیم(Thick, dense trees). سیخك های درونی ، آنهایی كه در قسمت های سایه دار درخت قرار گرفته اند ( یا آنهایی كه قبل از هرس در سایه بوده اند) ، و سیخكهای روی اندام پایینتر بطور معمول ضعیف وحجم اندكی از كربوهیدرات های ذخیره را دارا می باشند. این سیخك ها براحتی تنك می شوند. اگر درخت ها به منظور رو باز گذاردن تعدادی ازسیخك های سایه دار قبلی هرس شده باشند، می توان پی برد كه این سیخك ها براحتی تنك می شوند. تنك كردن شیمیایی فرایند دشواری است تا حدی كه خیلی اوقات فنی تر از علم تلقی شده است. با این وجود، كاری است كه باغداران باید برای موفقیت بیشتر در آن مسلط شوند. تنك كردن نا مرغوب موجب افت ارزش بیشتر محصول( نسبت به تمامی دیگر مشكلات) می شوند.

http://www.ake.blogfa.com



منبع:
http://flowere.mihanblog.com

تاریخ : دوشنبه 15 آذر 1389 | 05:08 ق.ظ | نویسنده : مدیر سایت | نظرات
فروش پیاز زعفران 97
#دستورالعمل کاشت_پیاززعفران#احداث_باغ_زعفران#قیمت پیاز زعفران
گردو قوداقوز#گردو زودبارده#گردو مرغوب
آب و هوای مورد نیاز گردو
گردو زودبازده
انگور سیاه مریوان
گلابی فیتل فرانس،Fetel pear
نهالستان گردو#
سیب رد چیف،نهال سیب رد چیف
ارقام جدید نهال گلابی/میوه گلابی/tree pear
ماکادمیا،نهال ماکادمیا،درخت ماکادمیا
(نحوه كاشت درختان سردسیری سیب ، گردو ، گلابى ، زردآلو ، بادام ، هلو
سوپرجاذب-AQUASORB-آكوازورب
لیست درختان سردسیری-ناندانیا-ماهونیا-توت موزی-شاه بلوط-تمشک بدون تیغ-چری مویا-خرمالو دل گاوی-آربوزیا-آله اگنوس
جابوتی کابا
آکواپونیک
دستورالعمل تولید نهال بادام
ارقام عمده تجاری گردو
طرز کاشت گیاهان آپارتمانی در گلدان
درختان مثمر وغیرمثمر
تکنیک های تولید نهال سالم
اثر متقال عناصر غذایی بر جذب یکدیگر
ارتباط phبادردسترس بودن عناصر غذایی
مشخصات تیره عناب وگیاه شناسی آن
تولید عناب
ابریشم مصری
کاج مطبق
ارس خزنده ( جونی پروس صخره ای )
پایه های سیب مالینگ
راهنمای کاشت گیاهان بدون استفاده از خاک (هیدروپونیک)
لطفا از دیگر محصولات نهالستان پارس دیدن فرمایید
.: 09159157465---09152157465 Slide Skin:.